Venkel met een kruidenlaagje

Venkelkruidenlaagje.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • sap van 2 citroenen
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel honing
  • 80 g havervlokken
  • 80 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetl citroensap.

Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.

Meng de venkel met de rest van het citroensap en de honing. Doe het mengselin een ovenschaal en giet er de room bij.

Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.

Verhit de boter en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over devenkel.

Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Recept uit de bundel “Volop variëren met venkel”.

Hoofdingrediënten

Reageren

8 gedachten over “Venkel met een kruidenlaagje”

  1. I really enjoy looking at on this web site, it has good blog posts. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

  2. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal website.

  3. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

Plaats een reactie