Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g rundergehakt
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels muntsaus verkrijgbaar bij de delicatessenzaak of toko
- 2 theelepels kappertjes
- 1 eetlepel havermout
- 1 teentje knoflookbloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels roerbiogarde
- 2 witte lunchbollen
- boter
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- eventueel 2 takjes verse munt voor de garnering
Bereidingswijze
Snij de bosuitjes klein. Snij de komkommer in plakjes. Pel de rode ui en snijdeze in dunne ringen. Maak het gehakt aan met zout, peper, ketoembar enkardemom. Voeg bosui, 1 eetlepel muntsaus, kappertjes en havermout toe en pershet teentje knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar.
Vorm er 2 platte schijven van en bak ze in hete olie in ongeveer 5 minutengaar en goudbruin. Roer in een kommetje de biogarde en 1 eetlepel muntsaus toteen sausje.
Snij de lunchbollen open. Beleg de onderste helften met plakjes komkommer.Leg de warme schijven gehakt erop en schep de saus erover. Garneer met de rodeui. Klap de broodjes dicht. Garneer de bordjes met een takje munt.
Per persoon ongeveer 75 g groenten