Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 300 gram kruisbessen
- 3 dl halfvolle yoghurt
- 3 dl kwark
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- suiker
Bereidingswijze
Rooster in een koekenpan de geschaafde amandelen lichtbruin. Laat afkoelen.Was de kruisbessen en verwijder de steeltjes. Halveer een derde van de kruisbessen. Schep ze in 4 hoge glazen. Pureer de rest van de kruisbessen. Wrijfze door een zeef om de schilletjes te verwijderen. Meng de kwark met de yoghurt.Roer de gepureerde kruisbessen door de helft van de kwark-yoghurt. Voeg suikernaar smaak toe. Schenk de kruisbessen kwark-yoghurt om en om met de ‘gewone’kwark-yoghurt in de glazen, zodat er 4 laagjes ontstaan. Garneer met degeschaafde amandelen.
Per persoon ongeveer 150g fruit
Allergie informatie: bevat lactose, noten (amandelen)
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melk producten eten), glutenvrij dieet,natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijktdieet
Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Neem dan magere yoghurten magere kwark en vervang de amandelen door een aantal gehalveerde kruisbessen.Bij amandelen allergie kun je ze door andere noten vervangen of bijvoorbeeldgekruimelde koekjes. Voor nog meer energieverrijking kun je het beste volleyoghurt nemen.
Neem in plaats van yoghurt en kwark eens schepklare yoghurtijs. Heerlijke verwennerij op een warme zomerdag!