Zalm met gestoofde venkel en pasta

Zalmvenkelpasta.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 kleine venkelknollen met veel groen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 citroen
  • 2 dl visbouillon
  • 1 1/4 dl crème fraîche
  • 300 g lintpasta
  • 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 3 tl fijngesneden dragon

Bereidingswijze

Verwarm 25 g boter en bak hierin de ui, venkel en citroenpartjes ± 5 min. opzacht vuur. Schenk de vermout en bouillon erbij en laat alles ± 15 min. zachtjeskoken tot de venkel gaar is. Neem de citroenpartjes eruit, roer de crème fraîcheerdoor en verwarm de saus nog ± 5 min. Pureer de saus met de staafmixer (zeefhem eventueel) en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm. Kookintussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi dezalm met zout en peper. Verhit 25 g boter en bak hierin de filets aan elke kant2-3 min. tot de zalm net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de viste droog). Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta en leg de zalmerop. Roer het venkelgroen en de dragon door de saus. Schep de saus op en om hetgerecht. Garneer met een takje dragon.

Uit de Tip Culinair venkel-special. Dat venkel prima samengaat met vis,bewijst deze romige saus, waarin ook nog crème fraîche, droge vermout en versedragon zijn verwerkt. Lekker met pasta.

Hoofdingrediënten

Reageren

20 gedachten over “Zalm met gestoofde venkel en pasta”

  1. I don’t know whether it’s just mme oor iff everybody else experienfing proboems wih yoiur
    website. It seemms ike some oof tthe text on yokur content aree rjnning off thee screen.
    Cann someone else please provde feedbsck and let me know iif this iss happening too
    them too? Thiis could be a isszue with mmy weeb browser because I’ve had this haopen before.
    Apprefiate it

  2. I keep listening to the news bulletin talk about getting free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

  3. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

  4. There are some attention-grabbing points in time on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity however I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as nicely

Plaats een reactie