Zeekraalsalade

zeekraal.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 125 g zeekraal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bospeentje
  • mespuntje honing
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel fijngehakte dille

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet.

Spoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder stugge stengeldelen.Blancheer de groente 1 minuut in kokend water en spoel hem direct daarna afonder koud stromend water. Laat de groente uitlekken in een vergiet. Hak hetstukje knoflook fijn. Snij het worteltje in flinterdunne reepjes.

Roer een dressing van citroensap, olie, honing, peper, knoflook en dille.Meng in een schaal de zeekraal met de wortelreepjes en druppel de dressing overde salade. Lekker bij visgerechten.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie

Heb je alle tools in huis voor een gezond leven?Koken en tafelen doe je met z'n allen

Heb jij alles in huis om lekker te tafelen? Koken die je voor een goede gezondheid én gezelligheid! Met de juiste tools is dat altijd genieten!