Zoete perencompote met kiwi

peer.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 2 rijpe handperen
  • 2 kiwi’s
  • 3 eetlepels bosvruchtenjam
  • 4 brokken witte noga

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Natriumbeperkt dieet, Eiwitbeperkt dieet.

Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroenuit. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij elke peer in 8 partjes,halveer de partjes. Schil de kiwi’s en snij ook elke kiwi in 8 partjes. Schep ineen schaal de stukken peer en kiwi en 1 eetlepel citroensap door elkaar. Schepde compote in twee wijde coupes.

Verwarm de jam met de geraspt citroenschil en 1 eetlepel citroensap alroerende tot een mooie saus. Schenk de warme saus over de perencompote. Breek denoga in stukjes en strooi ze over de compote.

Per persoon ongeveer 125 g fruit

Vervang de noga door zoete popcorn of heel speciaal door blokjes geitenkaas.

Hoofdingrediënten

Reageren