Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 4 grote zoete uien
- 10 g boter
- 100 g gerookt ontbijtspek in plakjes
- 2 eieren
- 100 ml crème fraîche
- 50 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste uilos en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjesui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje.Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen deuien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
Verwarm de oven voor op 180 C. Hol de uien uit volgens het basis recept enbewaar de helft van de uitgeschepte ui. Smelt de boter in een koekenpan en bakde spekplakjes uit. Verbrokkel het spek. Hak de uitgeholde ui fijn en bak ditgoudbruin in het overgebleven spekvet. Roer de eieren los met de creme fraicheen 2/3 van de kaas. Verdeel de gebakken ui en het spek over de 4 lege uien enschenk het ei/kaas mengsel erover tot , 1 cm onder de rand van de uien. Bestrooimet de overgebleven kaas en schik de uien in een lage oven schaal. Bak de uienin 25 minuten gaar totdat het ei mengsel is gestold. Heerlijk met een frissegroene salade.