Vitapep gevuld met witte kool en lenteui

VitapepZoetzuur.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 5 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 5 st. Vitapep paprika’s
  • 150 gr. witte kool, gesneden
  • 5 bladeren basilicum, fijn gesneden
  • 1 stengel lenteui, in ringen
  • ½ teen knoflook

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kleine steelpan enbreng dit aan de kook.

Laat de Vitapep ongeveer 4 minuten zacht koken met de deksel op de pan.

Haal de Vitapep uit de pan en laat dit afkoelen.

De marinade nogmaals tegen de kook brengen en voeg de kool toe.

Aan de kook brengen en laat een ½ minuut koken.

Pan van het vuur halen en 3 minuten laten staan.

De kool uit de marinade halen, zeven en vervolgens op de zeef laten afkoelen.

Als de kool koud is de olijfolie, fijn gesneden basilicum en lente uitoevoegen en mengen.

Snijd de uiteinde van de Vitapep en eventuele pitjes verwijderen.

Vul de Vitapep met de gemarineerde kool.

Lekker is om enkele fetakaas blokjes toe te voegen aan de vulling. Gerecht kan gegeten worden als voorgerecht, hapje of tussendoortje. Leuk om in kleine potjes te leggen en als presentje te geven.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie

Plant iedere maand automatisch een boom 🌳

Bomen zijn zeer belangrijk voor onze aarde, maar helaas verdwijnen ze snel. Met dit programma kun je je steentje bijdragen. Voor de prijs van een bakje koffie kun je namelijk automatisch een boom laten planten!