Duurzaam in de keuken, zelf aan de slag

Alles wordt duurder in Nederland en dat geldt helaas ook voor ons eten. Het afgelopen jaar is de inflatie behoorlijk gegroeid en dat merken we in onze portemonnee. Een goed excuus dus om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Niet eens om het geld, maar gewoon omdat het veel lekkerder is!

In dit artikel geven we je een aantal lekkere suggesties voor recepten voor brood, cake en hartige taart. Heel eenvoudig om zelf te maken en nog lekker ook.

Wat heb ik nodig om zelf te bakken?

Zelf in de weer in de keuken is niet voor iedereen een hobby. Een belangrijke reden is dat mensen denken dat ze het niet kunnen. Persoonlijk ben ik ook geen held in de keuken, maar wel ben ik heel blij als ik iets lekkers gemaakt heb. Met de volgende tips kun je zelf binnen no-time je familie verrassen met een heerlijk baksel. Maar wat heb je hiervoor nodig?

  • Oven
  • Bakvormen
  • Kom
  • Deegroller
  • Vershoudfolie
  • Veel lekkers!

Wat kun je allemaal maken in de keuken?

Niet iedereen is een chef-kok of heeft hier de tijd voor. Gelukkig zijn er daarom heerlijke recepten die je kunt maken die maar 20 – 40 minuten in beslag nemen. Brood bijvoorbeeld is iets wat de meeste Nederlanders dagelijks eten. Hoe lekker is het om je eigen brood mee te nemen naar je werk?

Zelf zou ik niet weten waar ik moest beginnen. Daarom vind je hier heerlijke brood recepten voor kerst, met kaasfondue of plukbrood. Daar kan geen bammetje van de supermarkt tegenop.

Ben je meer een cake man of vrouw? Ook daarvoor zijn talloze lekkere recepten beschikbaar. Persoonlijk ben ik hier gek op en op iedere verjaardag moet er dan ook cake aanwezig zijn. Mijn persoonlijke favoriet is zo zoet mogelijk, bijvoorbeeld chocoladecake of appelcake. Er zijn daarnaast nog verschillende andere cake recepten met volledige ingrediëntenlijsten beschikbaar als je inspiratie nodig hebt.

Iets waar mijn moeder geweldig in is zijn hartige taarten. Bijvoorbeeld eentje met spinazie en brie komt regelmatig op tafel als ik op bezoek kom. Tussen deze hartige taart recepten vind je verder nog recepten voor een volkoren bladerdeeg galette, een met courgette, tomaat en parmaham en nog veel meer.

Kortom, zelf in de keuken aan de slag gaan hoeft niet moeilijk te zijn. Met simpele recepten zet je binnen no-time iets heerlijks op tafel waarmee je iedereen zult verrassen. Begin jij deze winter met het bakken van een hartige taart of ga je liever voor de zelf gemaakte verjaardagscake?

Plaats een reactie