Waarom is ontbijt belangrijk?

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als we het hebben over ontbijten. Het zou de belangrijkste maaltijd van de dag zijn, maar volgens sommigen is het ontbijt overslaan juist beter. Heel verwarrend allemaal en we vertellen je er daarom meer over in dit artikel.

Is ontbijten belangrijk?

Ontbijten is belangrijk als we het advies van het voedingscentrum mogen geloven. Het geeft je de nodige energie in de ochtend en helemaal voor kinderen die nog moeten groeien is het precies wat ze nodig hebben.

Toch zijn er ook mensen die liever het ontbijt overslaan. Bijvoorbeeld omdat ze in de ochtend geen hap door hun keel kunnen krijgen of doen aan intermittent fasting. Dit is een periode van bijvoorbeeld 16 uur op een dag waar je niet eet en 8 uur per dag waar je wel eet.

Dit is niet voor iedereen en we kunnen daarom wel concluderen dat ontbijten een persoonlijke keuze is. Voor mezelf weet ik dat ik het prettig vind om iets te eten in de ochtend. Een broodje met ei of een bak kwark doen het voor mij altijd goed.

Het is daarnaast op de zondagochtend leuk om met een speciaal iemand te genieten van een écht goed ontbijt. Lekker bakje koffie erbij en een krant lezen is een goed begin van de dag.

Het kan alleen best een karwei zijn om altijd weer een lekker ontbijtje op tafel te zetten. Helemaal als je met veel mensen gaat tafelen. Ontbijt bezorgen is daarom een leuke optie.

Je hoeft zelf niet meer te zwoegen in de keuken en kunt je geliefden verrassen met een zeer luxe ontbijt. Als je het helemaal goed speelt, kun je zelfs doen alsof je het allemaal zelf hebt gemaakt. 

Je kiest zelf je volledige ontbijt uit. Bijvoorbeeld met vis, een vegetarisch ontbijt of een Frans ontbijt. Ook voor een vroege afspraak op het werk is het laten bezorgen van je ontbijt een goede optie. Lekker samen de dag en de meeting beginnen onder het genot van heerlijk eten!

Plaats een reactie