Duurzaamheid begint bij een goede gezondheid, stap op de mountainbike

Het mag duidelijk zijn dat een goede gezondheid bij jezelf begint. Een degelijke maaltijd zonder al te veel vet, een goede nachtrust en genoeg beweging. Voor veel mensen is dit laatste alleen een lastige opgave. Niet iedereen staat met veel plezier in de sportschool.

In dit artikel gaan we in op een van de leukste manieren om te werken aan een goede gezondheid, de mountainbike. Actief fietsen in de natuur heeft talloze voordelen die we je zullen vertellen en geven je daarnaast tips om het ritme voor je mountainbike avontuur vol te houden.

Wat zijn de voordelen van een mountainbike?

Lang niet iedereen sport even graag zoals ik al zei. Toch zullen de meesten het wel met me eens zijn dat het geen straf is om buiten te zijn. Laat Nederland daar nou net heel geschikt voor zijn. In de meeste gevallen hoef je niet ver te fietsen om een mooi bos- of natuurgebied te vinden waar je je kunt uitleven op je mountainbike

Het officiële advies van de World Health Organization is ongeveer 150 minuten sporten per week. Laten we voor het gemak drie uur nemen. Dat is om de dag een uurtje op de mountainbike stappen, bijvoorbeeld op de zaterdagochtend of na een drukke dag op het werk. Leer je jezelf dit aan dan zul je merken dat je jezelf snel beter gaat voelen. De voordelen van mountainbike zijn:

  1. Een verbetering van de gezondheid van je hart

Iedere week rond de 30 – 40 kilometer fietsen verlaagt de kans op coronaire hartziekten met 50%! Dat is een kilometer of 10 tot 15 ieder uur dat je fietst in de week, moet lukken toch?

  1. Vermindering van stress en een beter humeur

Door te sporten komt er endorfine vrij in je lichaam waardoor je je beter gaat voelen. Hoewel sommige mensen die zich minder goed voelen vaak geen zin hebben om iets te ondernemen is sporten, bijvoorbeeld op de mountainbike, wetenschappelijk bewezen je te helpen met je humeur.

  1. Een betere nachtrust

Actief fietsen op een mountainbike door ‘ruig’ terrein is een workout voor je hele lichaam. Je hebt hierna dan ook een goede nachtrust nodig en daar zorgt je lichaam zelf voor. Als je jezelf in de buitenlucht ‘afmat’ zie je even alleen maar natuurlijk licht en adem je frisse lucht in. Dit in combinatie met een lichaam dat zich wil herstellen zorgt voor een verbeterde nachtrust.

  1. Verbeterde sociale interacties

In de weer met een mountainbike is een geschikte activiteit om samen met vrienden te doen. Door een clubje te beginnen en iedere week eens of meerdere keren samen de natuur in te gaan kom je onder de mensen en doe je samen leuke dingen en dat schept een band. Probeer niet zoals in de reclame daarna op het terras een biertje te doen, want dat doet afbreuk aan je lichaamsbeweging (maar is wel gezellig).

  1. Verbetering van de hersenen

Je leest veel over supplementen die je moeten helpen met concentreren en dat soort dingen. Wist je dat een van de beste manieren om je hersenen te verbeteren is door te sporten? Op een mountainbike train je zoals gezegd je hele lichaam en je geldt ook voor je hersenen. Actief trainen zorgt voor soms wel een 15% beter resultaat op testresultaten dan bij mensen die geen actieve beweging hebben gehad over een langere periode.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat de mountainbike een hele goede manier is om je lichaam en geest gezond te houden. Naast natuurlijk het verlies van vet heeft het zoals je hebt kunnen lezen nog veel andere voordelen die je je hele leven nog zullen helpen. Bovendien is het een hele duurzame manier van sporten. Koop een goede mountainbike en je bent voor je leven verzekert van een manier om te sporten.

Door samen met je vrienden of je gezin buiten actief te zijn op de mountainbike zorg jij voor een beter leven voor jezelf en het is nog leuk ook!

Plaats een reactie