Een duurzame tocht op het water, hoe doe je dat?

In praktisch iedere stad met water is het mogelijk om boten te huren. Het is op zichzelf best mooi op zo de steden te verkennen, maar echt duurzaam is het natuurlijk nog niet. In Amsterdam bijvoorbeeld moeten binnenkort alle motoren vervangen worden door een elektrische motor en dat is een goed begin. Toch zijn er nog duurzamere manieren om het water op te gaan en daarover vertellen we je alles op deze pagina.

Duurzame manieren om het water te verkennen

Naast de standaard motorboten vind je in verschillende steden ook andere vormen van watertransport terug. In Groningen bijvoorbeeld bij Bedrijfnat kun je naast deze boten ook kiezen voor een kano of een supboard. Erg leuke manieren om de Groningse grachten op een andere manier te verkennen.

Het suppen in Groningen is in de laatste jaren heel populair geworden. Je ziet daarom ook geregeld hele groepen mensen op een supboard over de grachten gaan. Een reden van de populariteit is omdat je er ook nog best veel beweging door krijgt.

Je staat op een soort surfboard en met een padel beweeg je jezelf vooruit. De grachten zijn best groot, dus aan het einde van de middag heb je een flinke workout gehad.

Dat het suppen een stuk duurzamer is dan een boot mag duidelijk zijn. Het kost alleen je eigen inspanning om vooruit te komen en hiervoor hoeft niets verbrand te worden op je eigen calorieën na. 

Ook is een dergelijke plank heel makkelijk om aan de wal te leggen. Hierdoor kun je ook bij een terrasje of leuke winkel van de grachten af komen en even gaan kijken. Dat is toch iets moeilijker met een normale boot.

De verwachting is dat de komende jaren dergelijke manieren van watertransport alleen maar populairder worden. Niet alleen in Groningen, maar overal waar water is. We gaan gelukkig al steeds meer richting een samenleving waarbij mensen bewust bezig zijn met het milieu en dergelijke sup boards zijn een kleine, maar leuke bijdrage aan minder uitstoot.

Plaats een reactie