Een duurzamer huishouden door fleecedekens?

We hebben al vaker geschreven over tips voor een duurzamer huishouden en deze zijn nu actueler dan ooit. Hoewel de gasprijzen iets omlaag zijn gegaan in de laatste maand blijft de rekening voor de meesten nog aanzienlijk hoger dan twee jaar geleden. Nog steeds heel verstandig dus om hierop te letten om jezelf veel geld te besparen. In dit artikel geven we je misschien wel de meest ontspannen tip om te besparen op je gasrekening.

Jezelf warm houden zonder het gebruik van de kachel

Waar we voorheen de kachel omhoog deden als we het koud kregen is dit nu een duur grapje geworden. De gasprijzen zijn dusdanig hoog dat de meesten van ons dit gelijk zouden merken in de portemonnee. Een uitgelezen moment dus om eens te kijken naar alternatieven.

Een dikke trui aantrekken is een tip die we al eerder gegeven hebben, maar dit kan nog steeds best koud worden als je lang op de bank ligt. Hiervoor raden we je een fleece deken aan. Dergelijke dekens zijn geschikt om helemaal onder te liggen en door het materiaal zul je het niet koud hebben.

Fleece is namelijk gemaakt van een hele zachte stof. Leuker nog, het is gemaakt van gerecycled polyester wat het dus ook nog een duurzame optie maakt. Je kunt je helemaal verstoppen in het deken en daarom de kachel veel lager zetten.

De stof is erg warm en houdt bovendien deze warmte ook vast. Hierdoor ontsnapt er geen warmte meer en blijft de temperatuur in je zithoek altijd aangenaam. Of de kachel nu aan of uit staat. 

Je hoeft maar even te zoeken op het internet en je ziet talloze dekens voorbij komen. Wat fleece kenmerkt, is het zachte en pluizerige materiaal. Erg lekker voor deze koude dagen. Met de warmtedekens van Belieff bijvoorbeeld weet je zeker dat je de bank niet meer af hoeft.

Plaats een reactie