Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 6 pers.
Ingrediënten:
- ca. 400 g courgettes
- 2 sjalotjes
- 6 takjes kervel of dille
- 1 theelepel groentebouillonpoeder
- peper
- 2 eieren
- 1 dl crème fraîche
- boter of margarine voor het invetten
- ca. 60 – 75 g blauwgeaderde kaas zoals Roquefort Gorgonzola of Danish Blue
Bereidingswijze
Schil de courgettes en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.Kook de courgette en sjalot samen gaar in de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten,ca. 750 Watt. Laat de groenten afgedekt enkele minuten nagaren. Giet ze af, laatze goed uitlekken en pureer ze (met een staafmixer of keukenmachine) met dekervel of dille. Breng het mengsel op smaak met groentebouillonpoeder enpeper.Klop de eieren en de creme fraïche erdoor en controleer nog even op smaak.Beboter 6 kleine soufflïschaaltjes met een inhoud van 1 dl. Vul deze voor drievierde met het courgettemengsel. Leg er een stukje blauwgeaderde kaasbovenop.Zet de schaaltjes in een kring in de magnetron en maak de timbaaltjesgaar, onafgedekt, ca. 450 Watt, 1 minuut per schaaltje (totaal 9 minuten).Laatze even staan en keer de timbaaltjes elk op een apart (klein) bord en garneer zemet een toef veldsla, een cherrytomaatje en een takje kervel of dille.