Rode uien met tonijn salade

rode_parel_p_05b_k001.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 grote rode uien
  • ca. 180 g uitgelekte tonijn uit blik
  • 1 in kleine stukjes gesneden tomaat
  • 1 in blokjes gesneden groene paprika
  • 6 in stukjes gesneden zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 30 ml citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel suiker
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste uilos en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjesui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje.Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen deuien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.

Hol de uien uit volgens het basisrecept, breng water in een ruime pan aan dekook en kook de uien in 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken, en daarna afkoelen.Besprenkel de uien tijdens het afkoelen met een scheutje rode wijnazijn. Hak deuitgeholde uienstukjes fijn en meng met alle overige ingredienten. Schep dedressing door de tonijnsalade en vul hiermee de uien.

Dit gerecht bevat ca. 150g groenten per persoon.

Allergie informatie: bevat vis (tonijn), peterselie

Geschikt voor: Vegetariërs (die wel vis eten), glutenvrijdieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatie tip: Peterselie kun je door andere kruidenvervangen. Lekker met selderij, koriander  en dille. Bereid dit gerecht voorenergiebeperking zonder olijven en olijfolie. Doe er iets meer azijn encitroensap bij. Voor natriumbeperking kun je zelf tonijn koken zonder zout, maarmet veel verse kruiden (selderij, dille, die je na het koken verwijdert),laurierbladje en een mix van witte en zwarte pepers. Neem geen olijven. Voeggeen extra zout toe. Het gerecht is bijna natrium vrij, maar minstens zo lekker!

Lekker met grof volkoren brood.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie