Boerenkoolstamppot met tomaat en ui

boerenkoolstamppotmettomaatenui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 800 g gesneden boerenkool
  • 700 g aardappelen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 dl volle melk
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels margarine
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en was ze en doe ze in een pan met een laagje water. Legde boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minutengaar. Pel en snij intussen de ui fijn. Was de tomaten en snij ze in vieren.Verhit in een koekenpan 1 eetlepel margarine en bak de ui gedurende 3 minuten.Bak de tomaten 2 minuten mee. Giet de boerenkool en aardappelen af en maak ermet 1 eetlepel margarine, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van. Schephet tomatenmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en azijn.

Dit gerecht bevat ca. 220 groenten per persoon

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melk producten eten),glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijktdieet

Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun je melk doorbijvoorbeeld sojamelk vervangen. Voor energiebeperking kun je melk het bestedoor water vervangen. Wil je liefst melk? Kies dan de magere variant. Warm detomaat even in de oven op. Neem in plaats van een gewone ui een paar stengelsvan een bos-ui of lente ui. Snij hem in ringen en roer hem vers door destamppot.

Hoofdingrediënten

Reageren