Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 750 g spinazie
- 25 g gerookte ham
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 50 g pijnboompitten of geschaafde amandelen
- 1 eetlepel rozijnen
- zout
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet.
Was de spinazie grondig en laat de groente goed uitlekken. Rooster depijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Snij de ham in reepjes.
Verhit de olie in een wok en pers het teentje knoflook erboven uit. Doe eendeel van de spinazie in de wok en laat deze op een hoog vuur onder voortdurendomscheppen slinken. Voeg de rest van de spinazie toe en laat deze ook ondervoortdurend omscheppen slinken. Laat het vocht verdampen of giet het af. Schepde reepjes ham, de rozijnen en een snufje zout door de spinazie. Strooitenslotte de pijnboompitten er over.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Lekker met pasta en een beetje geraspte kaas.