Ingrediënten:
- 5 dl ijskoude halfvolle melk
- 150 g diepgevroren frambozen
- 75 g bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel zachte margarine
- koolzuurhoudend mineraalwater
- poedersuiker
Bereidingswijze
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek er het eiboven. Roer het ei door de bloem en voeg beetje voor beetje 2 1/2 dl van de melktoe. Verhit intussen de margarine in een grote koekenpan. Doe het beslag over ineen spuitflesje (voor poffertjes). Spuit een wirwar van beslag in het hete vet(flesje boven pan goed heen en weer bewegen). Bak goudbruine spinnenwebflensjes.Keer ze halverwege om. Houd de gebakken flensjes warm. Bak dan de volgende. Laatde diepgevroren frambozen in ca. 15 minuten een beetje ontdooien. Pureer devruchten in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Schenk er langzaam- al draaiend, de rest van de ijskoude melk bij. Blijf net zolang mixen tot deshake schuimig is. Voeg onder het mixen eventueel een beetje mineraalwater toe.Serveer meteen in een hoog glas. Bestrooi de bijzonder gevormde flensjes metpoedersuiker en serveer ze bij de milkshake!
Per persoon ongeveer 75 gram fruit
Allergie informatie: bevat lactose, gluten, ei
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melk en ei eten),natriumbeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Bak de flensjes op olijfolie bij lactoseintolerantie. In plaats van gewone melk kun je soja melk (bevat geen lactose)gebruiken, eventueel met vanille smaak. Gebruik glutenvrije meel bijglutenallergie. Probeer eens boekweitmeel! Vervang voor energiebeperkinghalfvolle melk door magere variant. Neem voor energieverrijking volle melk endecoreer het gerecht aan het eind met een toefje van slagroom.