Ingrediënten:
- 250 g vastkokende aardappelen
- 1/2 winterwortel
- 100 g witte kool
- 1/2 rode paprika
- 10 g margarine
- 1 eetlepel olie of zonnebloemolie
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel tijm
- 60 ml slagroom
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Natriumbeperkt dieet
Schil de aardappelen en schrap de winterwortel schoon. Snij de aardappel enwortel in plakjes. Gaar de aardappel en wortelplakjes met 3 eetlepels water 5minuten voor in de magnetron op 800 Watt of kook ze 3 minuten in ruim kokendwater.
Schaaf of snij de kool in smalle reepjes. De paprika schoonmaken en in kleinestukjes snijden. Verhit vervolgens de margarine in een wok en voeg dan de olietoe. Bak, als de olie heet genoeg is, de koolreepjes en de paprikablokjes alomscheppend op een hoog vuur in ca. 2 minuten. Voeg de aardappel- enwortelplakjes toe. Strooi er kerriepoeder en tijm over.
Bak alles al omscheppend op een hoog vuur 3 / 4 minuten. Voeg slagroom, mosterden citroensap toe en warm goed door. Serveer het gerecht met de peterselie.