Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 150 g bospeen
- 2 nectarines of perziken
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels kwark
- peper
- evt. zout
Bereidingswijze
Was de worteltjes, schrap ze eventueel en snij een plakje van de onder- enbovenkant. Rasp de wortels grof en schep ze in een kom. Schil de nectarines,verwijder de pit en snij de vruchten in blokjes. Schil de sinaasappel met eenscherp mesje als een appel. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Schep ze metde nectarines door de worteltjes.
Roer een sausje van het sinaasappelsap, de kwark, zout en peper. Geef hetsausje er apart bij. Deze salade is ook lekker bij de lunch of op brood.
Per persoon ongeveer 75 g groenten en 50 g fruit.
Allergie informatie: bevat lactose
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet (mits geen extra zout toegevoegd),vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Kwark kun je vervangen door lactose-vrijeyoghurt. Voeg voor energieverrijking (en extra eiwitverrijking) 2-3 eetlepelsgemengde noten aan de salade toe.