Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 bloemkool
- 3 worteltjes
- 5 augurkjes
- 1/2 paprika
- ca. 100 grettich
- 1 stengel bleekselderij
- ca. 100g komkommer
- 2 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels kerriesaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de rest van degroenten in staafjes. Leg de groenten op een plat bord. Maak twee dipsausjes inkommetjes: één met 2 eetlepels kwark en 2 eetlepels kerriesaus, de ander met 2eetlepels kwark en 2 eetlepels ketchup. Roer ze goed door met een vork en danlekker dippen.
Dit gerecht bevat ca. 150 groenten per persoon
Allergie informatie: bevat lactose
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperktdieet
Dieet variatietip: Groenteknabbels kun je met ieder sausjenaar wens eten. Kies bij lactose intolerantie een lactose vrij sausje of vervangde kwark door een lactosevrije (of soja) yoghurt.