Groenteknabbels

bleekselderij.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 bloemkool
  • 3 worteltjes
  • 5 augurkjes
  • 1/2 paprika
  • ca. 100 grettich
  • 1 stengel bleekselderij
  • ca. 100g komkommer
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels kerriesaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de rest van degroenten in staafjes. Leg de groenten op een plat bord. Maak twee dipsausjes inkommetjes: één met 2 eetlepels kwark en 2 eetlepels kerriesaus, de ander met 2eetlepels kwark en 2 eetlepels ketchup. Roer ze goed door met een vork en danlekker dippen.

Dit gerecht bevat ca. 150 groenten per persoon

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperktdieet

Dieet variatietip: Groenteknabbels kun je met ieder sausjenaar wens eten. Kies bij lactose intolerantie een lactose vrij sausje of vervangde kwark door een lactosevrije (of soja) yoghurt.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie