Sinaasappelkwarktaart met aardbeien

Sinaasappelkwarktaartaardbeien.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 180 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Koelen

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1/2 sinaasappel of perssinaasappel
  • 250 g aardbeien
  • 100 g biscuitjes
  • 25 g boter of margarine
  • 1 – 2 eetlepels aardbeienjam
  • ca. 250 g magere kwark
  • 100 g basterdsuiker
  • 1/8 l slagroom

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Natriumbeperkt dieet.

Doe 1/4 l koud water in een kom en leg de blaadjes gelatine er een voor eenin. Pers de sinaasappelhelft uit. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.Snij 150 g aardbeien in kleine stukjes. Doe de biscuitjes in een plastic zak enknoop deze dicht. Rol met een deegroller over de biscuitjes, zodat zeverkruimelen. Doe de kruimels in een kom. Doe de boter of margarine in eenpannetje en laat deze op zacht vuur smelten. Roer de gesmolten boter ofmargarine en de jam door de kruimels. Vet een kleine springvorm (doorsnede 18cm) in met een beetje boter of olie. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem endruk het goed aan. Doe de kwark in een kom. Roer 85 g basterdsuiker erdoor. Doehet sinaasappelsap in en pannetje. Verwarm dit op zacht vuur, totdat er eenbeetje damp afkomt. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warmesinaasappelsap. Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is. Roer hetsinaasappelsap door de kwark. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop in een komde slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer. Schep het kwarkmengseldoor de slagroom. Schep het kwarkroommengsel in de vorm en strijk de bovenkantglad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur stijf worden. Snij de rest van deaardbeien door en garneer hiermee de bovenkant van de taart.

Per persoon ongeveer 60 gram fruit

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie