Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 25 gram champignons in plakjes gesneden
- 50 gram gesneden bosui
- 40 gram bleekselderij
- 150 gram geschilde aardappel in stukken gesneden
- ½ teentje knoflook
- 10 gram roomboter
- 2 kroppen gewassen kropsla (zonder kern)
- 50 gram gewassen spinazie
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 8 verse coquilles
- 8 plakken dun gesneden seranoham
- 4 takjes kervel
Bereidingswijze
Champignons, bleekselderij, knoflook, bosui en aardappel aanfruiten in deboter, daarna afblussen met de kippenbouillon en dit 25 minuten laten koken oplaag vuur.
Draai het geheel fijn in een blender/keukenmachine en voeg de kropsla enspinazie toe.
Bak de coquilles aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met mildeolijfolie.
Neem een ruim soepbord en leg de coquilles in het midden hiervan. Dresseer deplakken ham op de coquilles en giet de soep hier voorzichtig omheen. Garneer hetgerecht af met een draai verse zwarte peper en een takje kervel.
Dit recept is in samenwerking metfreshweb.nlontwikkeld voor deWeekvan de Kropsla door Hein Onderwaater, de jonge chef van hotel-restaurant DeGouden Leeuw van Van der Valk in Voorschoten.
Meerinformatie:2×2.nl/kropsla