Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 vleestomaten
- 2 zongedroogde tomaten in olie
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel peterselie
- 1/2 eetlepel gedroogde munt
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- ca. 125 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
Kruis de tomaten in, dompel ze kort (15-20 seconden) in kokend water,vervolgens in ijskoud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten,verwijder vocht en pitjes, hak het tomatenvruchtvlees fijn en doe dit in eenkom. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak delenteuitjes fijn en voeg deze toe aan de kom. Pel de knoflook en pers die uitboven de kom.
Meng de lenteui, stukjes gedroogde tomaat, fijngeknipte peterselie, munt enoregano door de verse tomaat. Meng er zoveel zelfrijzend bakmeel door dat eenstevig, samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan of wok. Schep met tweelepels bergjes van het tomatenmengsel op en laat die in de hete olie glijden.Bak de koekjes met 3 – 4 stuks tegelijk in enkele minuten gaar en krokant. Laatze even uitlekken op keukenpapier.
Dit gerecht bevat circa 100 gram groente per persoon.
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet.
Ook lekker in plaats van vlees, bijvoorbeeld met een gemengde salade met kaas en warm brood.