Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 5 pers.
Ingrediënten:
- 250 g jonge peultjes
- 4 worteltjes
- 3 venkelknollen
- 4 lenteuitjes
- 2 el fijngesneden peterselie
- 3 el zwarte tapenade
- 125 g oude boerenkaas
- 1 citroen
Bereidingswijze
Rooster het brood in een broodrooster of koekenpan lichtbruin. Kook depeultjes in kokend water met zout in 3-5 min. beetgaar. Spoel ze koud en laat zegoed uitlekken. Meng de peultjes luchtig met de wortel, venkel, lente-ui enpeterselie. Meng voor de dressing de tapenade met het citroensap, de olie, zout,peper en het venkelgroen. Schep de dressing voorzichtig door de salade. Strooide boerenkaas erover. Garneer met partjes citroen en serveer met het brood.
Uit de Tip Culinair venkel-special. Deze snelle rauwkostsalade is eencombinatie van tal van uitgesproken smaken: bitter (peultjes), anijs (venkel) enpittig (lente-ui). Wie ook zoetzuur wil proeven, kan schijfjes appeltoevoegen.
Dit vegetarische gerecht kan eventueel worden aangevuld met reepjes rauwe of gekookte ham. De peultjes kunt u vervangen door jonge tuinboontjes.