Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 bos bospeen
- 1/2 dl olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 10 blaadjes munt
- zout of zeezout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Snij de schoongemaakte bospeen schuin in dunne plakjes en doe ze in eenstoommandje. Strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan dekook en stoom de wortel boven het kokende water in ca. 15 minuten net gaar. Snijintussen de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in een pan oplaag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de munt toe en warm ze op laag vuurmee tot de olie lekker geurt. Zeef de olie en houd die warm. Snij de rest van demunt fijn. Doe de worteltjes in een schaal. Schep de olie en de munt door deworteltjes en serveer meteen.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet
Dieet variatietip: Neem voor energiebeperking 5 eetlepelsolijfolie en 5 eetlepels azijn in plaats van 1/2dl olijfolie.
Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.