Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 125 g aardbeien
- 1/2 krop sla of ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 eetlepels verse of diepvries koriander
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 1 theelepel poedersuiker
- 1 eetlepel citroen sap
- 200 g gekookte kip
- ca. 60 g gekookte en uitgelekte mihoen
- fijn gehakt stukje gemberwortel van 1 cm
- 1 theelepel fijngehakte verse of diepvries munt
- 2 takjes koriander
Bereidingswijze
Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer groteexemplaren. Was en droog de sla en pluk of snij de sla kleiner. Was de komkommeren snij deze in smalle reepjes van ca. 5 cm lengte. Maak eerst de saus: pureerhet wit van de lente-uitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus,poedersuiker en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Snij hetgroen van de lente-uitjes in diagonale stukjes. Snij het gekookte kippenvlees inkleine stukjes. Verdeel de sla over 2 borden, leg een bergje mihoen in hetmidden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip erom en eroverheen.Strooi er de gemberwortel, munt en stukjes lente-ui over. Verdeel de saus overde borden en garneer met een takje koriander.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten en 50 gram fruit