Pittige cassavekokossalade

cassave.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Stomen

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 250 g cassave
  • ca. 2 cm rode peper
  • 1 bosuitje
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olie of maisolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ruim 1/2 dl kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes koriander

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet.

Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in delengte, halveer deze helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassavein niet te dikke reepjes. Stoom ze in een stoompan of stoommandje (of in metalenvergiet boven pan kokend water) gaar in 10 – 15 minuten. Maak intussen hetpepertje schoon, verwijder het zaad en snij de peper in ragfijne stukjes. Snijhet bosuitje in ringetjes. Boen de citroen goed schoon en rasp er 2 theelepelsschil af op een fijne rasp. Pers de citroen uit, gebruik de helft van het sap.Verwarm de olie (in een steelpan) op laag vuur. Bak de peperstukjes en bosuicirca 1 minuut zonder te laten kleuren. Bak het kerriepoeder even mee en roer ervan het vuur af citroensap en rasp en kokosmelk door. Breng de dressing op smaakmet zout en peper en schep de cassave en fijngeknipte koriander erdoor. Serveerdirect of laat het enige tijd intrekken en serveer de salade koel.

Dit gerecht bevat circa 125 gram groente per persoon.

Lekker bij roerbakgroenten met cashewnoten en rijst. (NB de stoomtijd is korter, omdat de cassave voor een salade mooi bijtgaar moet blijven)

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Pittige cassavekokossalade”

  1. Thanks for some other magnificent post. The place else could anybody get that type of information in such a perfect means of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the search for such information.

Plaats een reactie