Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 bakje frambozen
- ca. 100 gram aardbeien
- ca. 100 gram druiven
- 60 g poedersuiker
- 2 eetlepels frambozenlikeur of perziklikeur
- 1 citroen
- 1/8 l slagroom
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippenei vrij dieet, Glutenvrij dieet, Natriu.
Maak de vruchten schoon. Breng 1/2 l water met suiker in een pan aan de kook.Voeg het fruit toe en hou het ongeveer 5 minuten tegen de kook aan. Laat devruchten iets afkoelen. Schep voorzichtig de likeur door de vruchten. Verdeelhet fruit over 2 schaaltjes of coupes. Klop de slagroom, eventueel gezoet metsuiker, half stijf en schep de citroenrasp erdoor. Serveer de room er apart bij.
Per persoon ongeveer 200 g fruit