Gebakken peren en perenchips met ijs

peer.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 120 min

Menugang: Snack

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 peren
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 el suiker
  • 1/2 dl calvados
  • 1/2 – 1 l roomijs

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natriumarmdieet

Warm de oven voor op 100 graden.

Voor peerchips 1 peer wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven(minstens 16). Peerplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca.90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Peerchips voorzichtig uitoven nemen en op een bord laten afkoelen. Overige peren schillen, klokhuisverwijderen en in partjes snijden. In koekenpan boter of margarine smelten.Perenpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados in pan schenkenen peren in nog 2-3 minuten gaar laten worden. Perenpartjes op 2 bordenrangschikken. Bolletjes roomijs in midden scheppen. Steek de perenchips erin.

Per persoon ongeveer 100 gram fruit

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie