Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 dubbele kipfilet van ca. 250 g
- 25 g boter of margarine
- 2 koolrabi’s
- sap van 1/2 citroen
- 4 bolletjes gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 lente-uitje
- sojasaus
- zout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.
Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de boter ofmargarine in een braadpan en fruit de ui. Bak de kipreepjes ca. 5 minuten mee.Schil intussen de koolrabi’s en snij ze in blokjes. Snij de gemberbolletjes indunne plakjes. Schep koolrabiblokjes, citroensap, gemberplakjes, gembersiroop enbouillonpoeder door de kipreepjes en laat het geheel in een gesloten pan in ca.10 minuten gaarsmoren. Snij intussen het lente-uitje in dunne ringen en schepdeze op het laatste moment door de schotel. Maak op smaak met sojasaus, zout enpeper.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met mihoen