Champignonsoep met anijschampignoncrostini

champignonsoepmetanijschampignoncrostini.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 150 g champignons of kastanjechampignons
  • 1 dunne stengel bleekselderij
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 ontvelde tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 dl kippenbouillon of groentebouillon
  • 50 g anijschampignons
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Eiwitbeperkt dieet

Borstel de champignons schoon en hak ze grof. Maak de bleekselderij schoon ensnij de stengel in stukjes. Pel de sjalot of ui en hak de helft grof. Hak deandere helft fijn en zet deze apart. Snij de tomaten in stukken.Verhit 2eetlepels olie en bak de bleekselderij en de helft van de sjalot of ui zachtjesaan. Voeg de tomaten en de champignons toe en bak 2 minuten mee. Schenk debouillon erbij en kook de soep circa 10 minuten zachtjes door. Pureer de soepmet de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bakde fijn gehakte anijschampignons in circa 5 minuten zacht. Hak ze vervolgensheel fijn met de peterselie (of doe dit in de keukenmachine). Rooster desneetjes stokbrood en wrijf ze in met knoflook. Beleg de sneetjes stokbrood metde gebakken anijschampignons. Serveer de crostini bij of in de champignonsoep.

Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon

Hoofdingrediënten

Reageren

15 gedachten over “Champignonsoep met anijschampignoncrostini”

  1. Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really irritating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  2. hello!,I really like your writing very much! share we be in contact extra approximately your post on AOL? I require an expert on this space to unravel my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to peer you.

  3. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.Nonetheless, I’m definitely delighted I found it andI’ll be bookmarking and checking back often!

  4. I¦ll immediately clutch your rss as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me know in order that I may subscribe. Thanks.

Plaats een reactie