Puntpaprika soep

Puntpaprikasoep.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 zoete punt paprika
  • 1 sjalotje
  • ½ liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ¼ teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 dunne plakjes seranoham

Bereidingswijze

Maak de paprika en sjalot schoon. Snij ze daarna in blokjes.

Vervolgens zet u een steelpannetje op met de eetlepel olie. Hier zweet u depaprika en de sjalot gedurende 5 minuten  in aan. Nu voegt u de knoflook en debouillon toe en laat u het geheel gedurende nog eens 12-15 minuten zachtjespruttelen.

Nu gaat u de soep pureren en vervolgens zeeft u deze in de schone pan doordeze langzaam door de bolzeef te gieten. Nu alleen nog even de soep op smaakbrengen met peper en zout  en natuurlijk zorgen dat de soep goed heet is.

Recept: Hans Wijkhuizen, chef-kok Fruitpaleis, winnaar beste groentemanverkiezing ambulante handel 2010.

 

Voor de presentatie kunt u een roosje maken van serano in het midden van het bord. Dit is een erg smakelijke combinatie en ziet er leuk uit.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie