Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 zoete punt paprika
- 1 sjalotje
- ½ liter kippenbouillon
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ¼ teentje knoflook
- peper en zout
- 2 dunne plakjes seranoham
Bereidingswijze
Maak de paprika en sjalot schoon. Snij ze daarna in blokjes.
Vervolgens zet u een steelpannetje op met de eetlepel olie. Hier zweet u depaprika en de sjalot gedurende 5 minuten in aan. Nu voegt u de knoflook en debouillon toe en laat u het geheel gedurende nog eens 12-15 minuten zachtjespruttelen.
Nu gaat u de soep pureren en vervolgens zeeft u deze in de schone pan doordeze langzaam door de bolzeef te gieten. Nu alleen nog even de soep op smaakbrengen met peper en zout en natuurlijk zorgen dat de soep goed heet is.
Recept: Hans Wijkhuizen, chef-kok Fruitpaleis, winnaar beste groentemanverkiezing ambulante handel 2010.
Voor de presentatie kunt u een roosje maken van serano in het midden van het bord. Dit is een erg smakelijke combinatie en ziet er leuk uit.