Verse doperwten met sinaasappelmosterdsaus

versedoperwtenmetsinaasappelmosterdsaus.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • verse doperwten in schil
  • 20 g boter of margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 20 g bloem
  • 1 dl melk
  • dl sinaasappelsap
  • eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieet, Natriumbeperkt dieet.

Dop de doperwten en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 10minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de boter of margarine en deui glazig. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melken het sinaasappelsap toe. Roer de mosterd, creme fraiche en bouillonpoedererdoor.

Maak op smaak met zou en peper. Giet de doperwten af en doe ze in een schaal.Geef de saus er apart bij.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie