Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- verse doperwten in schil
- 20 g boter of margarine
- 1 sjalot of kleine ui
- 20 g bloem
- 1 dl melk
- dl sinaasappelsap
- eetlepel mosterd
- 1 eetlepel crème fraiche
- 2 theelepels bouillonpoeder
- zout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieet, Natriumbeperkt dieet.
Dop de doperwten en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 10minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de boter of margarine en deui glazig. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melken het sinaasappelsap toe. Roer de mosterd, creme fraiche en bouillonpoedererdoor.
Maak op smaak met zou en peper. Giet de doperwten af en doe ze in een schaal.Geef de saus er apart bij.