Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 portobello’s
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel teriyaki saus
- 1 theelepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel merin
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 theelepel sesamolie
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden.
Bak het sesamzaad in ca. 10 minuten in een droge koekenpan op een matig vuurgoudbruin. Veeg intussen de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier ofborstel ze schoon met een champignonborsteltje. Doe ze in een schaal. Meng teriyaki saus met merin, rietsuiker, bieslook en de sesamolie. Giet dit mengsel overde portobello’s en laat dit 5 minuten intrekken. Leg de portobello’s op een metbakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de helft van de in de komachtergebleven marinade. Zet dit 7 minuten in de voorverwarmde oven. Keer deportobello’s om, bestrijk ze nog met de rest van de marinade en bak ze nog 2minuten af.
Leg de portobello’s elk op een bord en bestrooi ze met het geroosterdesesamzaad en garneer het met wat mooie lange sprieten bieslook.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten