Vietnamese noedelsoep

lenteui_vo_k_04b_S_u00048.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 75 g gerookte kipfilet
  • 40 g rijstnoedels
  • 8 dunne lente-uitjes
  • 1/2 limoen
  • 8 takjes verse koriander
  • 1/5 rode peper
  • 1/2 – 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 kippenbouillontablet

Bereidingswijze

Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter. Breng 7 dl water met hetbouillontablet aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minutenbeetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Kook de rijstnoedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in debouillon gaar. Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel zeover twee ruime soepkommen. Snij intussen de rest van de lente-ui in dunneringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. Verwijderpitjes uit de peper en snij de peper in dunne ringetjes. Voeg koriander enpeperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap vande limoen.

Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de geurigebouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.

Gebruik in plaats van gerookte kip ook eens gebakken, gemarineerde tahoe.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie