Amsoi op z’n Javaans

amsoiopznjavaans.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g amsoi
  • 200 g nasivlees
  • 1 – 2 eetlepels olie
  • 1 sjalot of 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 maggiblokje of 1/2 bouillontablet
  • zout
  • zwarte peper
  • ca. 200 g rijst

Bereidingswijze

Dieet: Energiebeperkt dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet,

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

Was de amsoi, snij ze klein (net als andijvie) en laat ze goed uitlekken.
Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier. Verhit een wok of wijde braadpan.Voeg de olie toe en roerbak de blokjes vlees om en om lichtbruin.
Pel de sjalot of ui en de knoflook en hak beide fijn. Voeg de ui en knoflook toeen laat ze 2-3 minuten meebakken.
Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en het bouillonblokje en roerbak allesal omscheppende in 5-7 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de gekookte rijst.

Vegetarische variatie: vervang het naisvlees door gemarineerde blokjes tahoeof Oosterse quornstukjes.

Dit gerecht bevat circa 200 gram groente per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie