Witlofbeignets met kaasdip

witlof.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 struikjes witlof
  • 100 g verse kruidenroomkaas of light-kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • ca. 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 100 g bloem
  • 1 eidooier
  • zout
  • peper
  • frituurolie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Eiwitbeperkt dieet

Was de witlof, dep de struikjes goed droog en maak de blaadjes los. Maak deroomkaas fijn met een vork en meng de mayonaise (en naar smaak de rozemarijn)door tot een stevig sausje ontstaat.

Verhit de frituurolie tot ca. 170 graden C. Zeef de bloem boven een kom, voegde dooier en een kleine dl koud water toe en klop alles los tot een vrij stevigbeslag. Wentel de witlofblaadjes een voor een door het beslag en frituur ze ingedeelten in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken opkeukenpapier en serveer ze direct met de dipsaus.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten.

Lekker als voor- of bijgerecht met bijvoorbeeld tomatensalsa.

Hoofdingrediënten

Reageren