Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 struikjes witlof
- 100 g verse kruidenroomkaas of light-kruidenroomkaas
- 2 eetlepels yoghurtmayonaise
- ca. 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 100 g bloem
- 1 eidooier
- zout
- peper
- frituurolie
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Eiwitbeperkt dieet
Was de witlof, dep de struikjes goed droog en maak de blaadjes los. Maak deroomkaas fijn met een vork en meng de mayonaise (en naar smaak de rozemarijn)door tot een stevig sausje ontstaat.
Verhit de frituurolie tot ca. 170 graden C. Zeef de bloem boven een kom, voegde dooier en een kleine dl koud water toe en klop alles los tot een vrij stevigbeslag. Wentel de witlofblaadjes een voor een door het beslag en frituur ze ingedeelten in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken opkeukenpapier en serveer ze direct met de dipsaus.
Per persoon ongeveer 75 gram groenten.
Lekker als voor- of bijgerecht met bijvoorbeeld tomatensalsa.
4hxrjb
I do not even know how I finished up right here, however I thought this publish used to be great. I don’t realize who you are however certainly you are going to a well-known blogger in the event you are not already 😉 Cheers!
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!
What i don’t realize is actually how you are not actually much more well-liked than you might be now. You are very intelligent. You realize thus considerably relating to this subject, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!
I was examining some of your articles on this website and I conceive this website is real informative ! Continue posting.