Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g broccoli
- 100 g bloemkool
- zout
- versgemalen peper
- 1 ui
- 1 eetlepel olie of 15 g boter of margarine
- 1 oranje paprika
- 200 g vleestomaten
- 4 eieren
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 125 g zachte geitenkaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden C.Was de broccoli en de bloemkool enverdeel de beide groenten in roosjes. Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes inruim kokend water met zout in 2 minuten beetgaar. Spoel broccoli en bloemkool afonder koud stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Pel de ui ensnij ze in kleine stukjes.
Verhit de olie, boter of margarine in de koekenpan. Bak de ui in 3 minuten opeen matig vuur zachtjes glazig. Was intussen de paprika, halveer deze, verwijderzaad en zaadlijsten en snij de paprika in reepjes. Was de tomaten en snij ze inpartjes. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee. Voegtomaat, broccoli en bloemkool toe aan de koekenpan en bak alles 2 minutenmee.Klop de eieren los met 4 eetlepels water, de tomatenpuree, zout en peper.Schenk het eimengsel over de groente in de koekenpan. Verdeel er de in plakjesgesneden geitenkaas over. Laat de tortilla, met een deksel op de pan, op eenlaag vuur zachtjes stollen. Haal na 5-7 minuten het deksel van de pan tot detortilla bijna geheel droog is, maar nog steeds glanst. Of zet daarna de pan inhet midden van de voorverwarmde oven en laat in circa 10 minuten de kaassmelten.Bestrooi het met grof gemalen peper.
Serveer de tortilla met stokbrood.
Dit gerecht bevat ruim 200 gram groente per persoon.