Boerenomelet met paprika

paprika_recept_boerenomeletmetpaprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 oranje paprika’s
  • 1 kleine ui
  • 100 g ham
  • 8 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • zout en versgemalen peper
  • 100 g geraspte Gouda kaas
  • 3 eetlepels boter
  • Verder: een kleine koekenpan

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inblokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de ham in reepjes. Klop de eierenlos met melk, zout en peper. Roer de ham en kaas door het eimengsel. Verhit ineen koekenpan ½ eetlepel boter en bak hierin een omelet. Bak op deze wijze nog 3omeletten en houd ze warm. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruithierin de paprika en ui ca. 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak metzout en peper. Verdeel de omeletten over 4 borden. Verdeel het groentemengselover de omeletten en vouw ze dubbel.

Lekker met dikke sneden volkorenbrood.

Hoofdingrediënten

Reageren