Pastinaak met zeezout en olijfolie

pastinaakmetzeezoutenolijfolie.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 300 g pastinaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels zeezout
  • eventueel 1 eetlepel verse kervel

Bereidingswijze

Schil de pastinaak dun met een dunschiller en snij ze in reepjes. Schep ze ommet de olie en het zout. Doe ze in een ruime schaal en sprenkel er 1 – 2eetlepels water over. Laat de pastinaak afgedekt gaar worden in 3 – 4 minuten op750 Watt. Laat de groente afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren.Bedruppel de pastinaak met wat citroensap en bestrooi eventueel met versefijngeknipte kervel.

Dit gerecht bevat circa 125 gram groente per persoon.

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet

Lekker met aardappelkaasgratin en een groene salade.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie