Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 courgette
- 1 kleine of 1/2 komkommer
- 1/2 rode paprika
- 1 bakje champignons
- 1/2 – 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1/2 dl citroensap
- 1 – 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet.
Maak de groenten schoon. Snij de courgette in blokjes en de paprika instukjes. Snij de komkommer in dikke plakken. Pel de knoflook en pers het teentjeuit. Roer een sausje van de citroensap, de Italiaanse kruiden, de olie en hetuitgeperste teentje knoflook. Doe alle groenten in een kom en schep het sausjeerdoor. Laat de groenten ongeveer 2 uur marineren. Schep af en toe om. Laat degroenten uitlekken, maar vang de marinade op. Steek de groenten om en om aanspiezen of aan stokjes. Rooster de spiezen ongeveer 10 minuten op de barbecue,onder een voorverwarmde grill of in een hete grillpan. Keer ze af en toe om enbestrijk de groenten nog eens met de marinade.
Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.