Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g snijbonen
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika of gele paprika
- 1 sjalot of 1/2 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g panklare bloemkoolroosjes
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 dl tomatensap
- 100 g rode kidneybonen uit pot of blik
- 2 grote of 4 kleine bloemtortilla’s
- 100 g geraspte harde geitenkaas
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieet.
Was de snijbonen. Snij de puntjes van de snijbonen en snij de bonen schuin instukjes van circa 2 cm. Was de courgette en de paprika. Halveer de paprika,verwijder zaad en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij decourgette in blokjes. Pel de sjalot of ui en snij deze fijn. Pel hetknoflookteentje en snij het in plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de sjalot en knoflook op een laagvuur zachtjes glazig. Schep er de snijbonen, courgette, paprika enbloemkoolroosjes door en roerbak ze al omscheppend circa 4 minuten mee. Voeg deProvençaalse kruiden, het tomatensap en de uitgelekte kidneybonen toe en laat degroenten nog 3 – 5 minuten zachtjes smoren. Schep de groenten af en toe om enlaat het vocht intussen verdampen.
Verwarm de tortillas volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bestrooize met de geitenkaas en schep de groenten erop. Vouw de onderkant van detortillas over de vulling en vouw daarna de zijkanten over elkaar. Wikkel er eenservetje om en steek de tortilla in een glas.
Variatie met vlees: bak met de sjalot en knoflook 150 gram kipfilet inreepjes mee en laat de geitenkaas weg.
Dit gerecht bevat ruim 250 gram groente per persoon.