Groente tempura met paprika en pestomayonaise

paprika_recept_overige17.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram mayonaise
  • 150 gram paddestoelen
  • 4 lente-uitjes
  • 100 gram jonge asperges
  • 1 mini aubergine
  • 120 gram bloem
  • 1 ei
  • 2½ deciliter water
  • frituurolie

Bereidingswijze

Roer in een kom de mayonaise met de pesto tot een romige saus. Verdeel desaus over 4 kleine kommetjes. Snijd de paprika’s in reepjes en wrijf metkeukenpapier de paddenstoelen schoon. Snijd het groen van de lente-uitjes, dehoutige stukjes van de aspergestelen en de aubergine in blokjes. Zeef de bloem.Klop in een kom het ei los, voeg het water toe en roer de bloem erdoor tot eenglad beslag. Zet het beslag tot gebruik op een koele plaats. Verhit in een wokde olie tot ca. 180 ° C. Haal 5 stukjes groente door het beslag en frituur degroente goudbruin. Bak op deze wijze ook de overige groente. Verdeel de groentetempura over 4 borden en zet op elk bord een kommetje pestomayonaise. Directserveren.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie