Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram mayonaise
- 150 gram paddestoelen
- 4 lente-uitjes
- 100 gram jonge asperges
- 1 mini aubergine
- 120 gram bloem
- 1 ei
- 2½ deciliter water
- frituurolie
Bereidingswijze
Roer in een kom de mayonaise met de pesto tot een romige saus. Verdeel desaus over 4 kleine kommetjes. Snijd de paprika’s in reepjes en wrijf metkeukenpapier de paddenstoelen schoon. Snijd het groen van de lente-uitjes, dehoutige stukjes van de aspergestelen en de aubergine in blokjes. Zeef de bloem.Klop in een kom het ei los, voeg het water toe en roer de bloem erdoor tot eenglad beslag. Zet het beslag tot gebruik op een koele plaats. Verhit in een wokde olie tot ca. 180 ° C. Haal 5 stukjes groente door het beslag en frituur degroente goudbruin. Bak op deze wijze ook de overige groente. Verdeel de groentetempura over 4 borden en zet op elk bord een kommetje pestomayonaise. Directserveren.