Aspergeclafoutis

asperge.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 6 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 groene asperges
  • 2 lente-uitjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 eieren
  • 4 eidooiers
  • 2 eetlepels room
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180C. 

Was de asperges en snij van de onderkant ongeveer 2 cm af. Hou de kopjes heelen bewaar deze, snij de rest van de asperges in kleine stukjes.
Snij de lente-ui in ringetjes en hak de bieslook fijn.
Klop de eieren los met de dooiers en de room. Meng de gesneden groenten en debieslook erdoor. Pers er de knoflook boven uit en breng op smaak me zout enpeper.
Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie, vul ze met het mengsel.
Druk er de aspergekopjes in en bak de schaaltjes 25 / 30 minuten in devoorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Serveer de aspergeclafoutis in de ovenschaaltjes.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie