Sperziebonenstoofpot met varkensvlees

Sperziebonenstoofpot.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g sperziebonen
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 25 g boter of margarine
  • 200 g varkensvlees in blokjes
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1/2 eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze

Dieet: Vezelrijk dieet.

Snij een stukje van de boven- en onderkant van de boontjes en breek zedoormidden. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

Verhit in een braadpan de boter of margarine en fruit de ui. Bestrooi hetvlees met zout en peper. Voeg het aan de ui toe. Bak het vlees in ca. 5 minutenrondom bruin. Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en 2 dl water toe. Roer depindakaas erdoor en smoor de sperziebonen met het deksel op de pan in ongeveer20 minuten zachtjes gaar. Maak op smaak met ketjap, zout en peper.

Per persoon ongeveer 250 gram groenten

Neem voor een vegetarische variant in plaats van vlees een bakje champignons en strooi voor het serveren cashewnoten of pinda’s over het gerecht.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie