Hongaarse goulashsoep

paprika_recept_hongaarsegoulashsoep.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 140 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 paprika’s
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 300 gram blokjes runderpoulet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 laurierblad

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inrepen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Schil deaardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit de boter in een grote pan en bakhierin de runderpoulet in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika,knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ca. 3 minuten mee. Strooi de bloem enpaprikapoeder over het vlees en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon enhet laurierblad toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soepafgedekt ca. 2 uur op een sudderpit trekken. Kook de laatste 10 minuten deblokjes aardappel mee. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak metzout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en serveer er stokbrood bij.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie