Eigenschappen
Bereidingstijd: 140 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 3 paprika’s
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 4 vastkokende aardappelen
- 300 gram blokjes runderpoulet
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 liter runderbouillon
- 1 laurierblad
Bereidingswijze
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inrepen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Schil deaardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit de boter in een grote pan en bakhierin de runderpoulet in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika,knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ca. 3 minuten mee. Strooi de bloem enpaprikapoeder over het vlees en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon enhet laurierblad toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soepafgedekt ca. 2 uur op een sudderpit trekken. Kook de laatste 10 minuten deblokjes aardappel mee. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak metzout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en serveer er stokbrood bij.