Groentespiesen op de barbecue

paprika_recept_groentespiesopdebarbeque.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 maïskolven
  • 2 kleine venkelknollen, in vieren
  • zout
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 2 kleine courgettes, in plakken
  • 1 kleine aubergine, in plakken
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bouillon of sojasaus
  • peper

Bereidingswijze

Kook de maïskolven en de venkel in circa 10 minuten in ruim kokend water metzout bijtgaar. Neem de groenten uit de pan en laat ze goed uitlekken. Kook depaprika, courgette en aubergine vervolgens 1 – 2 minuten voor en laat ze goeduitlekken. Kook de bloemkoolroosjes als laatste circa 4 minuten, neemt ze uit depan en dep ze droog. Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar enbestrijk hiermee de warme groenten. Laat ze afgedekt een uur marineren. Dep degroenten droog voor het roosteren. Bewaar de marinade. Snijd de maïskolven instukken van 3 cm. Rijg de groenten aan de spiesen en eindig met eencherrytomaatje. Rooster de groentespiesen op een hete barbecue onder één keerkeren. Serveer de achtergebleven marinade erbij.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie