Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 grote venkelknol
- 35 g boter of margarine
- 1 ui
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 3 eieren
- 2 eetlepels melk
- 100 g geraspte kaas
- zout
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de venkelknol en snij hem indunne reepjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit 25 gram boter in eenbraadpan. Bak de ui en de venkel 3-4 minuten op zacht vuur. Besmeer 4 sneetjesvolkorenbrood met de rest van de boter of margarine en leg de sneetjes met debeboterde kant naar beneden naast elkaar in een ovenschaal. Klop de eieren losmet de melk, de geraspte kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep devenkel op het brood en verdeel het eimengsel erover. Laat de schotel in devoorverwarmde oven in 15 minuten heet en goudbruin worden.
Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon.
Lekker met een frisse salade.