Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 10 groene asperges
- olijfolie voor het bestrijken
- 50 g gemengde sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1/2 eetlepel sojasaus
- zout
- peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 hardgekookt ei
- 4 plakjes rauwe ham
Bereidingswijze
Lekker met donker boerenbrood.
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.
Was de asperges en snijd harde steeluiteinden af. Bestrijk de asperges lichtmet olie.
Verhit een grilpan op het fornuis (eventueel een ovengrill) tot deze goedheet is en leg de asperges in de pan of onder de ovengrill. Grill de asperges 5- 7 minuten onder af en toe keren tot ze helder groen kleuren en hier en daarbruine plekken vertonen.
Klop een dressing van olijfolie, sesamolie, citroensap, sojasaus, zout enpeper.Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te’springen’. Verdeel de sla over twee bordjes, leg de asperges erop en sprenkelde dressing eroverheen. Strooi de sesamzaadjes erover en garneer met parten eien plakjes rauwe ham.
Dit gerecht bevat 125 gram groente per persoon.
Lekker met donker boerenbrood. Verdubbel de hoeveelheden voor een maaltijdsalade.